INSINC en InQuest bundelen krachten

1 september 2016

PERSBERICHT, 1 september 2016:  InQuest en INSINC bundelen krachten

De dienstverlening van InQuest en INSINC op het gebied van personeelsbemiddeling en oplossingen voor complexe vraagstukken binnen de disciplines Inkoop en SCM zal vanaf 1 september 2016 in nauwe samenwerking worden ingevuld vanuit de kantoren Den Haag, Antwerpen en Naarden. De separate labels zullen hierbij blijven bestaan.

 

Inkoopjobs.nl

30 oktober 2015

Inkoopjobs.nl is vernieuwd: een nieuw design en een nieuwe focus. Inkoopjobs.nl is dé carrièresite voor inkoopprofessionals met zowel vaste als interimfuncties. Het nieuwe Inkoopjobs.nl is live vanaf 1 november 2015.

Alidis wordt grootste inkoopgroep van Europa

13 oktober 2015

Inkoopalliantie Alidis wordt de grootste inkoopgroep van Europa. Door toetreding van leden van een internationale inkoopgroep, ontstaat het grootste inkoopblok van Europa met een jaaromzet van € 140 miljard in 23.000 winkels. Als de transactie wordt goedgekeurd door kartelwaakhonden, dan raken onder andere Coop, Edeka en Eroski aangesloten bij Alidis. Een bestuurder van het bedrijf verwacht grote voordelen te halen uit de samenwerking: ‘Meer innovatie en variatie in het productaanbod en aan een nog betere verhouding prijs/kwaliteit, zowel voor onze huismerken als voor de internationale merken’.

 

Best Value Procurement aan banden?

13 oktober 2015

Bij de selectie via Best Value Procurement (BVP) staat de kwaliteit van prestaties van marktpartijen centraal. Marktpartijen moeten alle ruimte krijgen om aan te tonen op welke wijze de opdrachtdoelstellingen het beste kunnen worden bereikt. Idealiter zou BVP dan onder andere leiden tot hogere kwaliteit, minder onverwachte kosten en minder discussie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. In de praktijk blijkt aanbesteden via BVP echter nog niet zo simpel. Zo heerst nog regelmatig onduidelijkheid over hoe de methode op de juiste manier kan worden toegepast, binnen de kaders van de klassieke aanbestedingsprocedures.

Sterke stijging inkoopsamenwerkingsverbanden gemeenten

13 oktober 2015

Het aantal gemeentelijke inkoopsamenwerkingen in Nederland is de afgelopen vier jaar fors gestegen. Dat blijkt uit de herziene kaart Gemeentelijke inkoopsamenwerkingen in Nederland van PIANOo. In 2011 waren er nog 18 structurele samenwerkingen, inmiddels zijn dat er 46. Daarmee participeert 64% van de 393 Nederlandse gemeenten in een inkoopsamenwerking. Dit zijn veelal kleine en middelgrote gemeenten. Sommigen gemeenten werken samen in een shared service center of zijn onderdeel van een ambtelijke fusie. Andere gemeenten kopen gezamenlijk in via een inkoopsamenwerking, of werken (georganiseerd) samen op structurele basis. Een aantal gemeenten neemt deel aan verschillende samenwerkingsverbanden.

BAM sluit kortere betalingstermijn niet uit

27 augustus 2015

Leveranciers van BAM hoeven binnenkort mogelijk minder lang te wachten op hun geld. Het bouwbedrijf heeft namelijk aangegeven niet uit te sluiten in de toekomst kortere betalingstermijnen te hanteren. BAM betaalt zijn onderaannemers en toeleveranciers nu binnen 45 dagen na het einde van de maand. Marktconform, volgens topman Rob van Wingerden.

 
pagina 1 van 18