AHOLD realiseert forse bezuiniging met inkoop

14 april 2015

Door, zoals een oude slogan van dochteronderneming Albert Heijn, ‘op de kleintjes te letten’, is Ahold niet alleen wereldwijd een succesvolle speler geworden, maar realiseerde het concern in de afgelopen jaren ook maar liefst € 865 miljoen aan besparingen. De focus lag hierbij op de inkoopkosten, hetgeen onverminderd doorgezet wordt voor de komende jaren.

Meer dan verwacht
Bij de presentatie van de jaarcijfers maakte bestuursvoorzitter Dick Boer van Ahold bekend dat de afgelopen jaren er een totaalbedrag van €865 miljoen is bespaard, terwijl er een verwachting was uitgesproken van €600 miljoen. Deze besparingen zijn over de jaren 2012 tot en met 2014 behaald. Voor het komende jaar kondigde de bestuursvoorzitter aan dat er een bedrag van €350 miljoen zal moeten worden bespaard. Ahold mikt daarbij met name op de inkoopkosten, zoals dat ook de afgelopen jaren het geval is geweest.

Not For Resale Sourcing
Het grootste deel van de omzet van Ahold wordt overigens behaald in de Verenigde Staten, waar de ketens Stop & Shop en Giant de grootste omzetten behalen. Bij deze besparingen is het vooral van belang dat er gewerkt wordt aan de bedrijfscultuur. James McCann, verantwoordelijk voor de operatie in de Verenigde Staten zei dat iedereen er van overtuigd moet zijn dat besparingen te gunste van de klanten komen. Voor de zojuist aangestelde Vice President NFR (Not for Resale) Sourcing, Hanne Goebel, ligt er een schone taak om het maximale rendement uit de organisatie te halen. Hoewel in retail de inkoopfunctie traditioneel winstverantwoordelijk is, is goed om te zien dat grote bedrijven een steeds grotere rol toeschrijven aan de resultaten van de inkooporganisatie. Dat is niet allen winst voor de individuen, maar ook voor het vakgebied.

http://spendmatters.nl/2015/02/27/ahold-bezuinigt-verder-met-inkoop/

Politiek buiten spel bij inkoop WMO » « Decision tool voor optimale inkoop van spareparts
 

Nieuws van Insinc

INSINC en InQuest bundelen krachten

PERSBERICHT, 1 september 2016:  InQuest en INSINC bundelen... Bekijk »

Inkoopjobs.nl

Inkoopjobs.nl is vernieuwd: een nieuw design en een nieuwe focus.... Bekijk »

Alidis wordt grootste inkoopgroep van Europa

Inkoopalliantie Alidis wordt de grootste inkoopgroep van Europa. Door... Bekijk »